Zilver kopen zonder BTW bij “The Silver Mountain”


Normaal betaal je als particulier BTW over je zilveraankopen. En aangezien deze BTW niet te recupereren is bij verkopen, neemt dat meteen een flinke hap uit je winst.

Indien je je zilver echter koopt via The Silver Mountain en ook door hen laat opslaan, betaal je geen BTW. Dit kan echter wel pas vanaf 100.000 euro.

Voor bedragen kleiner dan 100.000 euro, kies je echter best voor zilveren munten. Denk bijvoorbeeld aan de zilveren “Maple Leaf” of “American Silver Eagle”.

Op zilveren munten is namelijk de “margeregeling” van toepassing. Je betaalt dan enkel BTW op de (verwaarloosbare) winstmarge van de handelaar.

Ga hier naar de website van The Silver Mountain


, ,

Share it.

Mijn beste inzichten dagelijks in je mailbox?

Iedere dag opnieuw deel ik mijn beste ideeen met je. Ik waarschuw je voor de gigantische risico's en ik laat je zien hoe je zelfs in deze donkere tijden geld kan verdienen.

Vul hier je e-mailadres in
100% Privacy. I will never spam you

5 Responses to Zilver kopen zonder BTW bij “The Silver Mountain”

 1. Ben 24 januari 2012 at 15:13 #

  Hoi Maarten,

  U kunt ook BTW-vrije zilveren muntbaren kopen bij Doijer & Kalff.

  Groeten,
  Ben

 2. J. Derks 25 januari 2012 at 09:21 #

  Ik kan ook via Goldrepublic.nl goud en zilver Btw-vrij kopen en verkopen zonder minimaal bedrag. Het lijkt zo te gaan als bij Goldmoney.
  Hoe veilig is Goldrepublic.nl en zijn de tarieven voor opslag redelijk?

 3. Maarten Verheyen 25 januari 2012 at 09:37 #

  Tarieven van Goldrepublic zijn zeker in orde. Over de veiligheid kan ik me niet uitspreken. Daar kan ik hen onvoldoende voor. Ze staan wel onder toezicht van de AFM.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Zilver weer interessant? - 24 januari 2012

  […] PS. Als Nederlander kan je bij Goldmoney helaas niet meer terecht. Maar ook via The Silver Mountain kan je als particulier zilver kopen zonder BTW. […]

 2. Zilver weer interessant? | Treasury.nl - 25 januari 2012

  […] PS. Als Nederlander kan je bij Goldmoney helaas niet meer terecht. Maar ook via The Silver Mountain kan je als particulier zilver kopen zonder BTW. […]

Geef een reactie