Mijn oplossing voor de crisis?


“Kritiek leveren is makkelijk, maar wat is jouw oplossing?”

Het is een vraag die me ondertussen al honderden keren is gesteld.

Wat ik voor je probeer te doen, is het analyseren van de situatie en dit vertalen naar concrete beleggingsideeën. Dat is wat ik doe.

Ik heb niet de ambitie of de pretentie om met oplossingen te komen. Ook al omdat de vraag stellen eigenlijk van een zekere naïviteit uitgaat.

De meeste burgers lopen nog steeds met het idee rond dat de overheid alles voor ze kan oplossen. Zelfs een crisis die stilaan uitgroeit tot Grote Depressie 2.0.

Maar denk je echt dat je eerst jarenlang de schulden kan opstapelen en dat er nadien ergens een pijnloze manier is om het bord weer schoon te vegen?

Just like that?

Het is misschien wat je wil geloven omdat het alternatief zoveel erger is?

Als er dan toch een mirakeloplossing zou zijn, stel je dan eens de vraag waarom we nu al meer dan 4 jaar het éne plan na het andere hebben gekregen … maar steeds dieper in de miserie zitten.

In het beste geval zal het nieuwste plan wat tijd winnen. Misschien zelfs behoorlijk wat tijd. Maar een definitieve “oplossing” is het niet.

Het is me overigens nog steeds niet duidelijk of de investeringen die het ESM doet in de banken via het eigen vermogen zullen lopen of dat het om leningen gaat.

Herkapitaliseren via het eigen vermogen heeft namelijk het voordeel om het multiplicatoreffect in werking te zetten.

Banken hebben immers 10 tot 20 euro leningen uitstaan voor iedere euro eigen vermogen die ze aanhouden.

Als je banken voorziet van 300 miljard euro extra kapitaal, kan je dus op termijn 3.000 tot 6.000 miljard euro extra geld creëren.

Dergelijke bedragen hebben wel degelijk een impact en kunnen heel wat extra tijd kopen.

De grondstoffenmarkten reageerden alvast enthousiast op het nieuws. Olie, goud en zilver behoorden bij de sterkste stijgers.

Het vertelt me in ieder geval dat goud hetgeen is dat je in portefeuille moet hebben.

groeten,

Maarten Verheyen

PS. Sinds kort kan je bij Amsterdam/The Silver Mountain goud en zilver opslaan vanaf 10.000 euro.

Ik heb eerder deze handelaar al omschreven als de beste plaats om goud en zilver te kopen en nu kunnen ze het goud dus ook makkelijk (en veilig!) voor je bewaren.

Bijkomend voordeel is dat je geen btw betaalt op je zilveraankopen indien je het laat stockeren.

Amsterdamgold werkt namelijk vanuit Schiphol waardoor strikt genomen het zilver Nederland nog niet is binnengekomen en er geen BTW verschuldigd is.

Ik heb van de lage prijzen in goud en zilver geprofiteerd om wat bij te kopen en ik raad je sterk aan om hetzelfde te doen!

Mijn voorkeur gaat uit naar munten zoals American Silver Eagle, Krugerrand en gouden American Eagle.

Je kan hier je bestelling doorgeven


, , ,

Share it.

Mijn beste inzichten dagelijks in je mailbox?

Iedere dag opnieuw deel ik mijn beste ideeen met je. Ik waarschuw je voor de gigantische risico's en ik laat je zien hoe je zelfs in deze donkere tijden geld kan verdienen.

Vul hier je e-mailadres in
100% Privacy. I will never spam you
Comments are closed.