JGB opties


Wie nog in de puts op JGB zit, staat voor een beslissing. Deze opties lopen namelijk tegen het einde van de week af.

Je hebt twee opties: nu verkopen of de puts doorrollen naar een latere datum.

Wie nu verkoopt, realiseert ongeveer 80% verlies. Dat is een duidelijk verhaal.

Persoonlijk kies ik voor “doorrollen”. Heb hier vorige week ook al over gesproken. In de praktijk verkoop je deze opties en koop je opties met een langere looptijd. Je blijft zo in de trade zitten maar je investering wordt dan ook weer groter.

Het verste in tijd dat je momenteel kan gaan, zijn de Februari-opties. Let wel op: deze lopen eind januari reeds af!

Ik heb bijvoorbeeld 1,55 Yen betaald voor de oorspronkelijk put en moest 0,22 yen “opleggen” bij het doorrollen van de contracten. Mijn totale investering bedraagt dus nu al 1,77 Yen. En iedere keer als ik de puts doorrol, komt daar waarschijnlijk 0,20 yen of zo bij.

In euro’s gemeten spreek je dan over 2.000 euro per maand die je betaalt om in de trade te blijven zitten.

Nogmaals, dit zijn geen ideale optiecontracten. De looptijd is relatief kort en de onderliggende waarde bijzonder groot. Enkel geschikt voor grotere portefeuilles. Maar dat heb ik al gezegd.

Kleinere portefeuilles die willen speculeren op Japanse schulden, kiezen beter voor deze ETF.


,

Share it.

Mijn beste inzichten dagelijks in je mailbox?

Iedere dag opnieuw deel ik mijn beste ideeen met je. Ik waarschuw je voor de gigantische risico's en ik laat je zien hoe je zelfs in deze donkere tijden geld kan verdienen.

Vul hier je e-mailadres in
100% Privacy. I will never spam you

7 Responses to JGB opties

 1. Jerke van der Geest 26 december 2011 at 20:35 #

  Beste Maarten,

  in de meeste adviezen kan ik je goed volgen, heb je lumineuze ideeƫn, die ik erg waardeer.
  Maar: het speculeren op een totale val van staatsobligaties (spatten bubbel) is eigenlijk het speculeren op het einde resp. instorten van de overheid zoals we die kennen. Jack Hoogland doet dat ook met zijn TBT-advies. En zie, het levert alleen maar verliezen op. Historisch gezien gaat de ineenstorting van de staat al eeuwenlang niet meer op voor de hoogontwikkelde industriĆ«le samenlevingen (wel voor failed states in Afrika of voor destabiele regio’s). Ongetwijfeld zullen staatsobligaties minder waard worden, maar slechts heel geleidelijk en alleen als aandelen juist wel in trek zijn (=opleving economie); en omgekeerd, zodra aandelen gedumpt worden, zal men toch weer voor staatsobligaties kiezen. Het beste lijkt me om kort op de bal te spelen, en bij tijdelijke opleving van de markten even short te gaan op staatspapier. Die grote klapper (val overheden) zal er nooit komen, daarvoor kent het systeem van overheden en (intern.) banken teveel noodprocedures, calamiteitenregelingen en correctiemechanismen.
  Je zult dus hooguit je verliezen deels compenseren, maar rijk zul je nooit worden van het speculeren tegen het systeem.
  Ik zou in elk geval dergelijke short-adviezen niet op mijn geweten willen hebben, die zou ik voor me houden; ook zgn. “grote” portefeuilles kan je daarmee heel goed de nek omdraaien.
  Vriendelijke groet, Jerke van der Geest

 2. Maarten Verheyen 27 december 2011 at 15:28 #

  Contrarian beleggen is per definitie tegen de trend in. En ik hoop voor ons allemaal dat die grote klap nooit komt. Dat het systeem overleeft. Maar veel vertrouwen heb ik er niet in.

 3. Holsteyn GUY 27 december 2011 at 20:17 #

  ivm. goud en zilver vergeet niet dat er veel landen zijn die nog een aanzienlijke voorraad aanhouden en die kunnen afstoten om bv. hun begrotingen goedkoper te kunnen herfinancieren .
  Never cath a falling knife.

 4. jos 28 december 2011 at 08:19 #

  ik slaap goed beleg niet ,wat een stress zeg en idere keer verlies dan af en toe wat winst weegt niet op tegen al die stress gaat ten koste van je gezondheid.
  wij zijn gewoon krijgen 5,3% rente via de rabo bank
  hebben groote boerderij en fokken paarden dat leverdt meer op dan al dat geneuzel met aandelen en gestresst leven
  hier is het rustig schoon bron water uit de kraan zone energie voor warm water de paarden groeien rustig door de rente ook
  fijne dag verder en denk er om stress is dood oorzaak no1

 5. raaff 7 januari 2012 at 11:36 #

  Hoe krijgt U 5.3 % bij de Rabobank ?

 6. raaff 7 januari 2012 at 11:39 #

  Nog een vraag. Waarom adviseren jullie niet te beleggen in Noorse valuta ?
  En hoe is dit het eenvoudigst te doen ?

 7. Maarten Verheyen 9 januari 2012 at 09:19 #

  Ik heb een voorkeur voor de USD omdat de munt profiteert van deleveraging. Zie ook http://www.aandelen.com/blog/hoe-banken-geld-creeren-uit-het-niets-deel-1-van-3/

Geef een reactie