Grieks faillissement heeft geen impact. Echt??


Toen Griekenland in 2010 een eerste bail-out kreeg hoorden we dat er geen alternatief was.

Als Griekenland failliet zou gaan, zou dat een domino zijn voor het Europese banksysteem.

Bovendien zou de euro in gevaar komen wanneer één van de landen de kop legt.

Wat horen we vandaag? Als Griekenland failliet gaat, moet dat niet meteen een probleem zijn voor de euro. En over het banksysteem lijkt al helemaal niemand zich zorgen te maken.

De koers van KBC is in de voorbije weken zo maar eventjes verdubbeld.

Weten ze het eigenlijk zelf nog wel allemaal?

Men beweert vandaag nagenoeg het tegenovergestelde van 2 jaar geleden en het wordt allemaal zo geslikt.

Zijn dit de mensen waar we op moeten vertrouwen voor een verstandige aanpak van de crisis? Laat me je dan vertellen dat we allemaal serieus in de sh*t zitten.

Nog een argument om goud te kopen. Want goud is, zoals Kyle Bass het zo mooi verwoordt, een put op de idiote politici.

De waarheid is natuurlijk dat niemand precies kan voorspellen wat de gevolgen zijn van een Grieks faillissement.

Wie weet wie er allemaal CDS-contracten verzekerd heeft. En of die contracten überhaupt uitbetaald zullen worden?

Weet je nog Lehman? Men liet het bedrijf springen en vijf dagen later leek de bodem onder alles en iedereen uit te vallen. Men moest snel met een TARP-fonds van $700 miljard komen om de boel bij mekaar te houden.

Nee, de onzekerheid zal eerder groot zijn na een Griekse default. Die zou wel eens heel anders kunnen uitpakken dan gedacht.


, , , ,

Share it.

Mijn beste inzichten dagelijks in je mailbox?

Iedere dag opnieuw deel ik mijn beste ideeen met je. Ik waarschuw je voor de gigantische risico's en ik laat je zien hoe je zelfs in deze donkere tijden geld kan verdienen.

Vul hier je e-mailadres in
100% Privacy. I will never spam you

2 Responses to Grieks faillissement heeft geen impact. Echt??

 1. Antoin 7 februari 2012 at 11:12 #

  Laat me raden…Bank vakanties in 2012?? Ik ben mijn positie’s in de vorm van aandelen aan het sluiten. Dit lijkt mij een mooi moment ervoor!!

 2. Lucas 7 februari 2012 at 21:02 #

  Hey Maarten,

  Hoewel ik zelf niet in aandelen of goud handel, volg ik je al wel een tijdje. Ik interesseer me namelijk wel HEEL erg voor economie en politiek en in jouw blogs en posts kan ik me wel (deels) vaak vinden.
  Ook ik hoorde gisteren en vanmorgen diverse mensen elkaar napraten dat een Grieks default eigenlijk niet zoveel uit maakt… Ik kon niet anders dan hard in de lach schieten en dacht hetzelfde als jij: “WTF!.. dat is niet wat ze vorige jaar zeiden…”

  Volgens mij zit daar (voor een deel) ook het probleem: “Ergens” roept er “iemand” wat, en als het uitkomt roepen we die iemand op dat moment allemaal na. (Inclusief onze eigen minister van financiën (de Jager) en onze minister president (Rutte, die niet kan rekenen)… Gek word ik er soms van, vooral van de gedachte dat je er niets aan lijkt te kunnen doen, anders dan wat jij eigenlijk de hele tijd beschrijft: “je eigen hachje redden…”

  Ik zo zo graag eens zien dat er ECHT iets gebeurd om de problemen op te lossen, maar ja… zolang de grote jonges te veel geld verdienen aan een default, (of dat hopen, want volgens mij gaan de verzekeringsmaatschappijen direct zelf failliet als ze in eens miljarden moeten gaan uitkeren) waarom zouden ze dan vrijwillig meewerken? Het lijkt wel of iedereen zit te wachten tot de ander de eerste stap zet, en dan “even” afwachten wat er gebeurd… Moet er dan toch een keer ECHT ingegrepen worden door de overheid/overheden? en hebben ze de macht (of wil) om dat te doen?

  Ik ben maar een directeurtje van een klein ICT bedrijfje in Nederland, en ik zou willen dat ik ergens mee kon helpen om de problemen op te lossen… maar ik weet niet hoe en ik vind maar geen anderen die dat wel kunnen en proberen waar ik vertrouwen in heb en waar ik me bij kan aansluiten.

  Just typing away my thoughts…

Geef een reactie