60% dividendrendement?


Doug Casey is één van de weinige speculanten die actief participeerde in de vorige goudmania.

Ik las dit weekend een interview met hem en ik vond er heel wat leuke weetjes in terug.

Casey verdiende zijn eerste fortuin met het kopen van piepkleine goudmijntjes. De juniors.

Hij kocht deze mijnen op precies het juiste moment. Tijdens de goudbull van de jaren ’70 daalde goud op een gegeven moment van $200 naar $100 per ounce en de meeste van deze juniors waren te koop voor enkele centen.

Dit waren allemaal actieve mijnen met een vrij hoge kost per geproduceerde ounce. Bovendien hadden deze mijnen een beperkte levensduur.

Niemand wilde echter weten van deze juniors. De prijzen waren met 90% gedaald en een aantal van deze spelers betaalden een dividend dat overéén kwam met 50% van de toenmalige prijzen!

Casey had geluk en kocht precies op de bodem. Meteen na zijn aankopen begon de goudprijs aan een verschroeiende rit.

Enkele jaren later waren deze aandelen met duizenden procenten gestegen en betaalden ze dividendrendementen die meerdere honderden procenten bedroegen van de oorspronkelijke aankoopprijs!

Deze generatie beleggers heeft er geen idee van hoe een echte goudmania eruit ziet.

Tijdens de jaren ’70 werden een aantal beleggers schatrijk door een paar duizend dollar te investeren in een aantal juniors.

Doug Casey was heus niet de enige.

Een aantal van deze kleinere mijnen toonden dan ook werkelijk krankzinnige koersstijgingen.

Ik heb er hier een aantal voor je opgezocht:

Bron: Resourceinvestor.com

Een belegger die een portefeuille van $10.000 verdeelde over deze 6 juniors, zag zijn bescheiden investering uitgroeien tot een kapitaal van $7.072.700 vijf jaar later!

DAT is hetgeen een echte goudmania doet met de prijs van goudmijnaandelen.

Kijk, ik zeg niet dat je 100% van je portefeuille in goudmijnen moet steken. Fysiek goud, en eventueel zilver, blijft het fundament.

Maar 5% of 10% van de portefeuille in een selectie goed uitgekozen mijnaandelen, kunnen straks alle verschil van de wereld maken.

Een goede keuze voor je portefeuille, is het kopen van de Market Vector Junior Gold Miners ETF (ticker GDXJ). Deze ETF investeert in een kort van junior mijnaandelen.

Een betere keuze, is echter de selectie goudmijnaandelen die Tuur Demeester publiceert in Macrotrends


, , ,

Share it.

Mijn beste inzichten dagelijks in je mailbox?

Iedere dag opnieuw deel ik mijn beste ideeen met je. Ik waarschuw je voor de gigantische risico's en ik laat je zien hoe je zelfs in deze donkere tijden geld kan verdienen.

Vul hier je e-mailadres in
100% Privacy. I will never spam you

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kijk eens wat ik gevonden heb! - 30 augustus 2012

    […] Doug Casey verdiende als jonge belegger in de jaren ’70 zijn eerste fortuin met een geslaagde speculatie in goudmijnaandelen. […]